Dolf Verlinden

“Wat je niet schildert, is wat je wilt laten zien”
Ruimte, ritme en reductie zijn kenmerkende aspecten van het beeldende werk van de kunstenaar Dolf Verlinden (Schiedam, 1960).
Toeval en intuïtie corrigeren de mathematische principes, die afwisselend een rol spelen bij het onderzoekende, creatieve proces. Lichtval, lichtreflecties en de fysieke ruimte rondom het schilderij of object beschouwt Verlinden als onlosmakelijk deel van het kunstwerk. Met zijn recente doeken, triptieken en andere samengestelde of seriële werken verkent hij de ruimte. Ze sporen aan tot aandachtig, vergelijkend en dynamisch kijken.
Het afgelopen jaar heeft de Groningse schilder Dolf Verlinden een stormachtige ontwikkeling doorgemaakt. De grote overzichtstentoonstelling in het hoofdkantoor van de Gasunie te Groningen werd opgevolgd door een tentoonstelling van zijn recente werk in het Groninger Museum. Een prachtige kroon op zijn werk en carrière Daarnaast zijn de schilderijen van Dolf Verlinden dit najaar te zien in Duitsland bij Galerie Claudia Weil en in Nederland Galerie Phoebus te Rotterdam.

www.dolfverlinden.nl